İçeriğe geç

Namigar Isminin Anlamı Nedir

Nargül isminin anlamı nedir?

Kırmızı bir gül veya gül gibi güzel olan Nargül isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 48’de bir.

Maran isminin anlamı ne?

“Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur. Genitive durumda telaffuz edilen “Maran” veya “Meran” kelimeleri Anadolu’daki birçok bölge ve yerin adı olarak da kullanılır. “Erbüke:” Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” kelimelerinin birleşimidir.

Namik ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Namık ismi Kur’an’da geçmez.

Namık ismi ne demek?

Namık isminin anlamı: matbaacı, yazar, yazıcı.

Nazgül ismi ne anlama gelir?

Nazgûl, J. R. R. Tolkien’in kurgusal Orta Dünya evreninde Sauron’un kötü hizmetkarları olan ruhların adıdır. Kelimenin kökeni Kara Dil’deki nazg (yüzük) ve gûl (ruh, hayalet) kelimeleridir. Bu yüzden onlara Yüzük Tayfları da denir. Diğer isimleri Kara Süvariler, Dokuz Süvariler veya sadece Dokuz’dur.

Nergül’ün anlamı ne?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Nurgül isminin anlamı ve ne anlama geldiğine dair soruların cevapları şu şekildedir: Parlak, ışıldayan güzellik. En parlak gül.

Marin erkek ismi mi?

Marin deniz ve denize ait anlamına gelir. Aslında bir erkek ismidir. Ancak her iki cinsiyet tarafından da tercih edilir. Kökeni Latince isimlerden gelir.

Miran ismi Türkçe mi?

Miran ismi Farsça kökenli bir isimdir. Miran ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ancak ona Miran denmesi caizdir.

Mervan ismi ne anlama gelir?

Mervan ismi zarafeti, gücü ve dayanıklılığı sembolize eder ve aynı zamanda tarihi açıdan önemli bir mirasa sahiptir. Mervan isminin diğer anlamları: Asmalarını bağladıkları ağaç.

Bebeğe Ege ismi verilir mi?

Ege ismi İslami anlamda olumsuz çağrışımlar taşımadığı ve herhangi bir dini hassasiyeti temsil etmediği için bu ismin kullanılması caizdir. Bir isim verirken ismin anlamının İslam’la çelişmemesine ve Ege’nin bu konuda bir sorun teşkil etmemesine dikkat etmek önemlidir.

Ege erkek ismi mi?

Ege ismi erkek çocuklarına verilen Türk kökenli bir isimdir. Öncelikle sonu bol ve güçlü, sonu bereketli anlamına gelmektedir.

Ege Türkçe isim mi?

Türkçe kökenli bir isim olduğu için erkek çocuklarına sıklıkla tercih edilir. Ege isminin anlamı ise sahip, her şeyden sorumlu kişi, çocuğu veya yaşlıyı koruyan kişidir.

Nadir ismi nedir?

Nadir ismi Arapça kökenli olup “nadir”, “çok yaygın olmayan”, “nadir” ve “değerli” anlamlarına gelmektedir.

Nevin ismi anlamı nedir?

Nevin isminin anlamı yepyeni, yeni anlamına gelmektedir. Farsça kökenli olan Nevin ismi dilimize Farsçadan geçmiştir.

Narek isminin anlamı nedir?

Çocuğuma istediği ismi verirdim. Narek güzel bir isim. Ayrıca kendi ismimin Khajak olmasını isterdim, büyük gözler anlamına gelir.

Nardane isminin anlamı nedir?

Türkçe kökenlidir. Anlamı: Nardane kelimesi, çiçek veya bitkilerin taç yapraklarında veya çiçek diplerinde bulunan ince ve süslü kısımlara verilen addır.

Narin ismi hangi anlama gelir?

Delicate, kendi başına sıfat anlamı olan bir kelimedir. Sıfat anlamının dışında küçük kızlara isim olarak da kullanılır. Anlamının çok güzel ve hoş olması tercih edilmesini artırır. Narin, zayıf, güçsüz ve saf anlamına gelir.

Esengül ismi ne anlama gelir?

Esengül ismi çok güzel bir anlamı olan Türk kökenli isimlerden biridir. Esengül isminin anlamı sağlıklı anlamına gelir. Esengül isminin başka bir anlamına bakarsak, güvenli ve rahat bir kişi, ferahlık anlamına gelir.

Narıya isminin anlamı nedir?

Nariya: Şefkatli insan anlamına gelir. Nyurguhun: İlkbahar çiçeği anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir