İçeriğe geç

Thy Bagaj Takibi Nasıl Yapılır

Thy bagaj teslim ne zaman?

Ne zaman biter? Kontuardaki check-in işlemleri iç hat uçuşları için kalkıştan 45 dakika önce, uluslararası uçuşlar içinse 60 dakika önce kapanır. Bu süre bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir (örneğin Caracas’ta 120 dakika daha erken). Bagaj hakkınızı aşarsanız ek bagaj prosedürleri gerçekleştirilecek ve biniş kartınız size teslim edilecektir.

Bagaj takip numarası nerede yazar?

Bagajınızdaki etikete ek olarak, biniş kartınızın arkasına da iliştirilmiş bir etiket vardır. Bu etiketteki barkod ve numara bagajınızı takip etmenize yardımcı olacaktır.

Valizim gelmedi ne yapmalıyım?

Bagajınız beklemenize rağmen gelmediyse, terminalin yolcu geliş salonundan ayrılmadan Kayıp Eşya ofisine veya hareket ettiğiniz seyahat şirketinin yer hizmeti verdiği Kayıp Eşya ofisine gidin. Görevliye bagajınızın kaybolduğunu bildirin ve bir rapor tutmasını isteyin.

Uçakta kaybolan valiz nasıl bulunur?

Rapor oluşturulduktan ve sisteme girildikten sonra, bagajınız ilk 5 gün içinde kayıt yaptırdığınız kayıp eşya bürosu tarafından incelenecektir. Bu 5 günlük süre için ihtiyacınız olan hijyen malzemelerinin bulunduğu bir set alacaksınız. Çoğu zaman, valizler bulunup sahiplerine iade edilir.

Bagaj teslimi kaç dakika sürer?

Check-in İşlemleri Bagaj ve check-in işlemlerinizi iç hat uçuşlarında uçuştan 45 dakika önce, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 60 dakika önce havalimanında tamamlamanız gerekmektedir. Bu nedenle iç hat uçuşlarında bir saat, dış hat uçuşlarında ise iki-üç saat önce havalimanında olmanız çok önemlidir.

Check-in yapıldıktan sonra bagaj verilir mi?

Online check-in, bagajınızı özel bir kontuarda bırakmanıza olanak tanır. Online check-in yapmak isteyenler Pegasus mobil uygulamasını ve Pegasus online check-in sayfasını kullanabilirler.

Bagaj takibi referans numarası nedir?

Buradaki personelin yardımıyla Bagaj Düzensizliği Raporu’nu (PIR) doldurmanız gerekiyor. Bagaj Takip Sistemi üzerinden Bagaj Düzensizliği Raporu’nu doldururken verdiğiniz referans numarasını (PIR numarası, örn. FRAXQ12345) girerek bagajınızın güncel durumunu kontrol edebilirsiniz.

Uçağa binerken bagaj nereye teslim edilir?

Bagajınızı self-servis bagaj bırakma noktalarına veya check-in kontuarlarına bırakabilirsiniz. Havaalanınızda self-servis bagaj bırakma noktaları varsa, bunları check-in kontuarlarının yakınında bulabilirsiniz.

Thy bagaj hakkı kaç kg?

Bagaj kuralları: Parça ve kg konseptine dahil uçuşlarınızda, Ekonomi Sınıfında serbest bagaj hakkı 23 kg, Business Sınıfında 32 kg olup, parça başına serbest bagaj hakkı 158 cm’yi geçmemelidir.

Thy kayıp bagaj tazminatı nasıl alınır?

Kayıp bagaj için tazminat almak için ne yapmam gerekiyor? Hasarlı bagaj için tazminat, havayolundan 7 gün içinde talep edilebilir. … Bagajın teslimatının gecikmesi durumunda, kişi, gecikmiş teslimat nedeniyle oluşan masraflar için havayolundan 21 gün içinde tazminat talep edebilir.

Uçakta valiz gelmezse ne olur?

İlgili havayolunun Kayıp Eşya ofisine derhal başvurmalısınız. Eşyalarınız 21 gün içinde bulunmazsa, resmen kayıp olarak kabul edilecektir. Bu durumda havayolu, size ödeyecekleri tazminat miktarını belirlemek için eşyalarınızı listelemenizi isteyecektir.

Bavul kaybolmasın diye ne yapılır?

Bavulunuzun kaybolmasını önlemek için alabileceğiniz önlemler: Uçuştan önce kişisel bilgilerinizin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın. Bağlantılı uçuşlarda bavulun kapaklarını takmayın. Bavulunuza bir fark ekleyin.

Thy bagaj teslim ne zaman açılır?

Çoğu havaalanında bagaj teslim ve check-in kontuarları, iç hat uçuşları için planlanan kalkış saatinden en az 2 saat önce açılır. Uluslararası uçuşlar için açılış saatleri minimum 3 ila 4 saat arasında değişir. Kıtalararası uçuşlar için bu süre 4 saatten fazla olabilir.

Thy unutulan eşya nasıl bulunur?

Bagajınızın durumunu öğrenmek için Bagaj Kayıp Eşya Bildirimi ve Takibi sayfamızdaki Kayıp Eşya formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Havaalanının diğer bölümlerinde bırakılan eşyalar için ilgili havaalanındaki Kayıp Eşya ofisine başvurabilirsiniz.

Havaalanında valiz neden kaybolur?

İlk uçuşun gecikmesi nedeniyle bagajlar ikinci uçuşta teslim edilemeyebilir. Bavulların önemli bir kısmı yolcuların veya hamalların yanlış bavulları alması nedeniyle kaybolmaktadır.

Uçağa valiz en son ne zaman verilir AJet?

Yurt içi seferlerde uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika, yurt dışı seferlerde ise uçuşunuzun kalkış saatinden en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almanız ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

Uçakta bagaj nasıl teslim edilir?

Bagajınızı uçağa getirmek istiyorsanız, bagajınızı havaalanlarındaki kontuarlarda beyan etmelisiniz. Kontuardaki görevli bagajınızın ağırlığını ölçecek ve biletinizin ait olduğu uçuş sınıfının koşullarından daha ağır olması durumunda sizden ek ücret talep edebilir.

Uçağa kaç dakika kala alınmaz?

Online ön check-in yaptırdıysanız ancak uçuşunuzdan önce teslim etmeniz gereken bagajlarınız varsa; iç hat uçuşunuzdan 1,5 saat, uluslararası uçuşunuzdan 2,5 saat önce havalimanında olmanızı öneririz.

Bagaj teslimi ne zaman biter Pegasus?

Pegasus check-in işlemleri iç hat uçuşlarında uçuş saatinden 45 dakika önce, KKTC ve dış hat uçuşlarında ise uçuş saatinden 60 dakika önce sona ermektedir. Bu saate kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular, o uçuşla ilgili tüm haklarını kaybederler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir