İçeriğe geç

Kaç Yaşına Kadar Tecil Hakkı Var

29 yaşından sonra askerlik tecil edilir mi?

Hiçbir koşulda öğrenciler askerlik hizmetlerini 29 yaşından sonraya erteleyemezler. Ancak, yatay geçiş sırasında (30 yaş içinde) üniversite diploması alma imkânı olabilir.

Tecil kaç yaşına kadar uzatılır?

Lise veya dengi bir okula devam eden herkes en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. B. Öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 30 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. C. Lisansüstü öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 32 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.

Okumayan bir kişi askerliği tecil ettirebilir mi?

Özel durumlarda, öğrenci olmayanlar da askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Örneğin: Kamu görevinde bulunmak: Bazı kamu görevlileri, özellikle hükümet projelerinde yer alanlar, askerlik hizmetlerini geçici olarak erteleyebilirler.

Yurtdışı askerlik kaç yaşına kadar ertelenir?

Kalış süresine ve başvuru sahibinin çalışma kartına bağlı olarak, 35 yaş ve altı başvuru sahiplerinin askerlik hizmeti Aralık ayının son gününe kadar ertelenebilir. ►Pasaportta Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının bulunması zorunludur.

35 yaşından sonra askerlik ertelenir mi?

Durumlarını tevsik eden belgelerle bağlı bulundukları Türk konsolosluklarına başvurmaları halinde, Askerlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 63’üncü maddesinde belirtilen esaslara göre, 35 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar askerlik hizmetleri ertelenebilmektedir.

40 yaşında askere alınır mı?

7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 43. maddesine göre, vatandaşlığa alındığı tarihte 22 yaşını doldurmuş olanlar ile askere gitmek isteyenler askere alınmayacaktır.

Tecil hakkı kaç yıldır?

C. 5 yıllık lisans derecesi alanlar için 8 yıl, yani 6 yıllık lisans derecesi alanlar için 9 yıldan fazla ertelenemez. Lise veya dengi bir okula devam edenler en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.

Kaç yaşına kadar askerlik mecburi?

Ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrenciler için 28 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar, yüksek lisans öğrencileri için 32 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar, doktora öğrencileri için ise 35 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar, eğitim amaçlı askerlik erteleme imkânı mevcuttur.

Tecil hakkım var mı nasıl öğrenebilirim?

Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama servisine www..tr adresindeki Kurumlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Bilgilerinizde herhangi bir hata veya eksiklik olması durumunda detaylı bilgi için Milli Savunma Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Tecil hakkım yok ne yapmalıyım?

Daha sonra erteleme hakkı varsa, katılım ve erteleme prosedürü tamamlandıktan sonra şubeden ayrılır. Erteleme hakkı yoksa, ertelemenin bitiminden sonraki ilk iş gününde sevk işlemi yapılır ve yükümlü serbest bırakılır. Yükümlü göreve başladığı tarihte askerlik hizmetine yeniden katılmazsa, bu sürenin gerisinde kalır.

2024 askerlik Kaç Ay?

Er ve onbaşılar için askerlik hizmeti süresi altı aydır. Askerlik hizmetini, düzenli disiplin amirleri tarafından olumlu değerlendirilmeleri sonucunda terhis edilmeye hak kazandıkları günden itibaren altı ay süreyle sürdürmek isteyen gönüllüler ve erler, bu sürenin sonunda terhis edilirler.

Askere gitmemek için ne yapılır?

Eğer orduya katılmak istemiyorsanız, doktorunuzdan sevk isteyebilirsiniz, doktora bir psikiyatriste görünmek istediğinizi, eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için orduda görev almadığınızı ve görev yapamayacağınızı söyleyebilirsiniz.

Zorla askere alma var mı?

Kişinin vicdani retçi veya firari olması fark etmeksizin, kolluk kuvvetleri tarafından zorla askere götürülmesi mümkün değildir. Uygulamada, kolluk kuvvetleri askerleri yakaladıktan sonra bir tutanak imzalayıp serbest bırakırlar, çünkü hiç kimse askerlik hizmetine zorla alınamaz.

Kaç yaşına kadar yoklama kaçağı var?

A. Ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, teknik okul ve meslek yüksekokullarında öğrenimlerini tamamlayana veya üyelikleri sona erene kadar 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılır.

Askerlik kaç yaşına kadar erteleyebilir?

Yasa kapsamında erteleme için yaş sınırı 35’e düşürüldü. 26 Haziran 2019’dan önce yapılan ertelemeler 38 yaşına kadar geçerliliğini koruyor.

Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?

B. Özel statü kapsamına giren ve statülerini koruyarak henüz askerlik yaşına ulaşmamış olanlar (49 yaşını doldurmuş olanlar) askerlikten muaftır. Muafiyet belgesi, Başbakanlık ve Seferberlik Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunularak talep edilir.

Askerlik tecil hakkı kaç yıldır?

C. 5 yıllık lisans derecesi alanlar için 8 yıl, yani 6 yıllık lisans derecesi alanlar için 9 yıldan fazla ertelenemez. Lise veya dengi bir okula devam edenler en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.

Kaç yaşına kadar yoklama kaçağı var?

A. Ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, teknik okul ve meslek yüksekokullarında öğrenimlerini tamamlayana veya üyelikleri sona erene kadar 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılır.

Askerlik nasıl tecil ettirilir 2024?

8. 2024 yılında lise veya ortaokuldan mezun olan ve erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar dilekçe ve mezuniyet veya terhis belgeleriyle birlikte en yakın askerlik şubesine başvurmaları veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir