İçeriğe geç

Arının Yavru Yapması Için Ne Yapmak Gerekir

Arılar hangi aylarda yavru yapar?

1) Mayıs ayından Haziran ayına kadar arı yaklaşık 7 ila 11 gün sonra yumurtlamaya başlar. 2) Temmuz ayında ortalama 10-15 gün içinde yumurtladığını görebilirsiniz. 3) Kraliçe arı Ağustos ayının sonuna doğru 10 ila 25 gün içinde yumurtlamaya başlar.

Arıya şerbet ne zaman verilir?

Hazırlanan şurup akşam saatlerinde arı kolonisine verilmeli, kovanların uçuş delikleri daraltılmalı, şurup ve mum kırıntıları dökülüp atılmamalı, böylece arıları yağmaya teşvik edecek hatalardan kaçınılmalıdır.

Arı yavrusunu ne ile besler?

Larvanın gelişebilmesi için, bakıcı arıların hipofarenks ve mandibular bezleri tarafından salgılanan proteinler açısından çok zengin olan arı sütü ile beslenmesi gerekir. Arı sütünün salgılanabilmesi için genç işçi arıların bol miktarda polen tüketmesi gerekir (Hrassnigg 1998).

Arı kaç günde bir kontrol edilir?

Her 15 günde bir besleme devam eder ve çalışmalar kontrol edilir. Çalkalanan petekler kademeli olarak ihtiyaç duyulan kovanlara dağıtılır. Her hafta, arıların çalışma saatleri içerisinde kovanlar dışarıdan kontrol edilir ve şüpheli kovanlar açılıp kontrol edilir.

Arı yavru yapması için ne yapmalı?

Sonbaharda kovanlardaki peteklerin renginin açık renkten koyu renge dönmesi, arıların yavru sahibi olabilmesi için ilk ön koşuldur. Bunu yaparsanız, arılarınız sonbaharda daha kolay yumurtadan çıkar ve tekrar üremeye başlar. Arılarınız için sonbahar bakımınız etkisini daha çabuk gösterecektir…

Arı keki ne zaman verilir?

Nisan ve Mayıs aylarında koloni başına ortalama 16 kg şeker şurubu (sükroz) 1:1 (1 birim şeker + 1 birim su) oranında verildi. Kek dağıtım süreci Mart ayı başında başladı ve her kolonide kekler hazır olduğunda takviye yapıldı. Şurup (1:1 oranında) verildi.

Şubat ayında arıya şurup verilir mi?

Sıcak bölgelerde, besleme ve ilaçlama Şubat ortasındaki ilk kontrollerle başlar. Kovanın ilkbaharda erken yavru üretmesini ve daha sonra soğuğa yakalanmasını önlemek için kovana gereğinden fazla yem verilmemelidir.

Şubat ayında arıya ne yapılır?

– Hava şartları uygun olduğunda, çiçekler açtığında ve arılar çalışmaya başladığında, Şubat ayının son haftasında kovanlara ilk kontroller yapılır. Bu kontrollerde; tükenmiş kovanlarda, bal çerçeveleri çıkarılır ve kovan kapatılır. Bu şekilde yağmalamanın önüne geçilir.

Boş kovana arı gelmesi için ne yapmalıyım?

Arıların boş kovana gelmesini istiyorsak, öncelikle kovana arıların sevdiği kokuları sürmeli ve kovanı şuruplu suyla tatlandırmalıyız. Ayrıca piyasada arıları boş kovana çeken ve arıların sevdiği kokulardan oluşan bazı spreyler ve parfümler de satılmaktadır.

Arı en çok neyi sever?

Arılar sadece bal tüketerek yaşayabilirler. Ancak arı kolonisindeki yavruları büyütmek ve petek hücrelerinden çıkan genç arıların gelişimini tamamlamak için mutlaka polene ihtiyaç duyarlar. Polen; arıların protein, vitamin, yağ ve mineral ihtiyaçlarını karşılayan doğal bir besindir.

Arı neden şerbet yemez?

Şerbet yemlikte bırakıldığında çabuk ekşidiğinden, arılar zaten ekşi olan şerbeti kabul etmek istemezler. Eğer yutarsa, bağırsakları zaten zarar görecektir.

En iyi arı kovanı hangi ağaçtan olur?

1- Kovan gövdelerinin kalınlığı en az 2 cm olmalıdır.

Mart ayında arılara ne yapılır?

– Arıların gerekli muayene ve bakımı Mart ayında başlar. Mart ayında arılar üremeye ve yumurtlamaya başlar. Bu nedenle kovanların açılıp muayenesi hava güneşli ve rüzgarsız, sıcaklık 15 derecenin üzerinde olduğunda saat 12:00-14:00 arasında yapılmalıdır.

Bölünen arı oğul verir mi?

Yeni bölünen teknik sürüler ya kraliçe üretir ya da çiftleşmiş kraliçeler alır. Kayıt tutma, diğer üretim alanlarında olduğu gibi arıcılıkta da önemlidir.

100 kovan arı Ne Kadar Kazandırır?

Balını kilosu 500 liraya satan bir arıcı için; bir kovandan 20 kilo bal alıp 500 liraya satarsa ​​10.000 TL eder. 1 kovan 10.000 TL ise 100 kovan = 1.000.

Arı oğul hangi ayda çıkar?

İlkbaharda hızla çoğalan ve artık kovana sığmayan arı kolonisi, oğul vermeye hazırlanmaya başlar. Bu olay, özellikle balın bol olduğu ve mevsimin elverişli olduğu yıllarda çok yaygındır. Oğul verme mevsimi genellikle mayıs başından haziran ortasına kadar sürer.

Arılar kışın yavru yapar mı?

Arılarınıza iyi bakarsanız, kışı sorunsuz atlatacak ve ilkbaharın başlarında hızla çoğalmaya başlayacaklardır. Kışın, arının yavru üretmesini teşvik etmek için sıcak günlerde, ara sıra bile olsa, arıya şerbet verebilirsiniz. Kış kayıplarını en aza indirmek için arıların kışın yavru üretmesi gerekir…

Eylül ayında arılara ne yapılır?

Arıcılık (Eylül) – Bal hasadı yapılır. … – Bal, sağlam çerçevelere süzülür ve boş petekler kovanlara geri döndürülür. … – Bal sağımı sırasında yağmalanmamaya büyük özen gösterilir. – Kovanlarda bakım çalışmaları devam eder. … – Çeşitli arı hastalığı zararlıları ile mücadele edilir.

Arı bölme hangi aylarda yapılır?

Arı kulübesi hangi ayda yapılır? Arı kulübesi ne zaman tamamlanır? Erken ilkbaharda, Akdeniz bölgesinde, 1-25 Nisan arasında, gece hava sıcaklığı 15 ila 20 dereceye ulaştığında, kulübeler çok daha sağlıklıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir